روش های درمان فیزیوتراپی چگونه می تواند در دروران بارداری به مادران کمک کنند؟ آیا فیزیوتراپی دوران بارداری موثر است؟
بارداری یک روند زیبا است اما مشکلات خاص خود را به همراه داشته و می تواند به طرق مختلف به بدن زنان صدمه وارد کند.
فیزیوتراپیست ها می توانند با استفاده از درمان های فیزیوتراپی دوران بارداری به شما در مدیریت بهتر مشکلاتی که در طول بارداری به وجود می آیند کمک کنند.
در اینجا برخی از مشکلات بهداشتی که مادران با آن روبرو هستند و راه حل هایی برای آن ها آورده شده است.
مشکلات دوران بارداری
درد گردن و کمر
این درد معمولاً به این دلیل اتفاق می افتد که وضعیت بدن شما با رشد شکم تغییر می کند و بسته به کارهایی که در طول روز انجام می دهید می تواند منجر به کشش رباط، خشکی ستون فقرات یا مفاصل و درد عضلانی شود.
هدف فیزیوتراپیست شما تسکین درد است و به شما آموزش می دهد چگونه ورزش و حرکات کششی را به روشی مطمئن انجام دهید تا بتوانید از بارداری خود لذت ببرید.
درد در ناحیه دنده
این حالت هنگام وجود کشش در غضروف هایی که دنده ها را به استخوان های سینه وصل می کنند یا زمانی که کودک شما به شکلی قرار گیرد که باعث محدود شدن حرکت طبیعی دنده هنگام نفس کشیدن باشد اتفاق می افتد.
همچنین این احتمال وجود دارد که کودک به دنده های شما لگد بزند! فیزیوتراپیست برای راحتی شما در جهت تسهیل حرکت دنده ها تلاش خواهد کرد.
سندروم تونل کارپال
این اتفاق هنگامی رخ می دهد که در مچ دست مایعی بوجود می آید که به اعصاب شما فشار وارد می کند. این سندروم باعث درد، بی حسی، احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن و پف کردن دست و انگشتان آن می شود.
فیزیوتراپیست شما برای از بین بردن این مایع و تسکین درد از سونوگرافی، تمرینات ورزشی، نوار های درمانی کششی و ماساژ استفاده می کند.
بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی سندروم تونل کارپال
ناراحتی زیر شکم
این ناراحتی با رشد کودک و در اثر کشش رباط های رحم بوجود می آید.
فیزیوتراپیست شما با استفاده از نوارهای درمانی کششی یا یک تکیه گاه از ناحیه شکم محافظت می کند. و با استفاده از درمان های فیزیکی درد را کاهش می دهد.
درد کمر
درد کمر معمولاً در یک طرف و اغلب با سفت و محدود شدن عضلات و رباط ها هنگام حرکت اتفاق می افتد.
این درد در نتیجه فعالیت سخت تر از حد معمول عضلات برای کنترل لگن و افزایش وزن کودک است.
فیزیوتراپیست برای تسکین درد و کاهش فشار عضلانی ناشی از تغییرات بدن تلاش می کند.
بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی درد کمر در تهران
بی حسی/ احساس دگرگونی در پایین پاها
این امکان وجود دارد که برخی از زنان در دوران بارداری به صورت های مختلف در پاهای خود ناراحتی های متفاوتی را احساس کنند.
این حالات بیشتر ناشی از افزایش فشار بر روی اعصاب کمر و/ یا پاها، افزایش مایعات بدن (حجم خون ما در دوران بارداری 40٪ افزایش می یابد) یا گرفتگی عضلات می باشد.
در اینجا فیزیوتراپیست از طریق تکنیک های فیزیکی و حرکات ملایم این فشار را رفع خواهد کرد.
ناراحتی سمفولوژیک – فیزیوتراپی دوران بارداری
این ناراحتی در زیر شکم شما احساس می شود. کمی حرکت اضافی می تواند در نتیجه ایجاد هورمون ریلاکسین برای حرکت لگن به منظور حمایت از کودک شما باشد.
یک فیزیوتراپیست تلاش می کند نواحی اطراف لگن را تقویت کند. او به شما یاد می دهد چگونه هنگام چرخیدن در رختخواب یا داخل و خارج شدن از ماشین بدون احساس ناراحتی حرکت کنید.
ورم پاها – فیزیوتراپی دوران بارداری
بدن ما در دوران بارداری برای حمایت از رشد کودک مایعات بیشتری تولید می کند. این می تواند منجر به تورم پاها شود.
فیزیوتراپیست شما برای حل این مشکل از ماساژ، تمرینات ورزشی و گاهی جوراب / ساق های کمپرس استفاده می کند. او همچنین نحوه مدیریت بهتر این کار در خانه را به شما آموزش می دهد.
گرفتگی ماهیچه ساق پا
این مشکل احتمالاً موجب ناراحتی بسیاری از زنان باردار است. زیرا به طور عمده در شب اتفاق می افتد و موجب بر هم خوردن خواب مورد نیاز می شود.
قسمت پایینی پاها در دوران بارداری افزایش وزن قسمت بالایی بدن را کنترل می کند. این باعث خستگی عضلات و در نتیجه باعث اسپاسم وگرفتگی آن ها می شود. درمان فیزیکی شامل گرما، کشش و ماساژ می باشد.
همانطور که در بالا انواع مشکلات دوران بارداری را مطالعه کردید، فیزیوتراپی برای هر یک از این مشکلات راه حل های درمانی، بهبود و توانبخشی را ارائه می دهد.
اگر در دوران بارداری دچار اینگونه مشکلات جسمی شده اید، یک فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند، همین حالا قرار ملاقاتی را با متخصصین ما در کلینیک فیزیوتراپی یادمان تنظیم کنید.
برای دریافت نوبت با کلینیک فیزیوتراپی یادمان تماس بگیرید! 02188088541 – 02188074196